Pianoflyttare – Säkerhetsåtgärder vid flyttning av piano

anlita rekommenderade pianoflyttare för bäst säkerhet

Pianon är en av de mest obekvämaste sakerna att flytta, och de måste hanteras varsamt. Att flytta dem kan även vara farligt.

Pianon är konstigt formade och väldigt ömtåliga. På grund av deras form så måste de oftast vändas upp på högkant när man flyttar dem. De har lätt för att bli repande, få stötskador och bli förstörda under en flytt.

Snäva krökar tillsammans med stora objekt är i vilket sammanhang som helst ett farligt jobb och bör endast tas sig an av professionella pianoflyttare. En professionell pianoflyttare i Stockholm vet hur man ska skydda instrumentet på bästa sätt. De har den rätta utrustningen och kunskapen som behövs för att se till att det görs på rätt sätt.

Skyddskuddar för piano

Pianon behöver skyddskuddar för att skyddas ordentligt. Dessa skyddskuddar spänns fast på pianot, men det finns också andra saker man kan använda i flytten av det. Pianoflyttare använder ibland träblock, kranar och annan lyxig utrustning för att flytta pianon på ett säkert sätt.

Säkerhet vid en pianoflytt

Säkerheten måste beaktas vid flyttning av pianon. Minsta antal män som behövs för att flytta ett piano är tre. Det är därför det är en bra idé att anlita professionella pianoflyttare.

Pianon som behöver flyttas till övervåningen är ett stort projekt. Oftast behöver man ställa upp pianot på högkant. De måste göras försiktigt och klaviaturen ska aldrig gå först in i en sväng, istället ska pianots bas vara vänd uppåt mot trappan.

Tips till dig som är pianoflyttare

Flera män behövs om man flyttar ett piano för hand. En man går uppför trappan bakåtvänd medan de andra männen lyfter upp och bär pianot uppför trappan så. En man behövs vanligtvis under pianot för att hålla det stadigt vilket kan vara väldigt farligt om de andra pianoflyttarna inte gör sitt jobb perfekt.

Man bör ta många pauser och pianoflyttarna kan måsta byta plats för att se till att de har ett bra grepp om pianot. En bra koordination krävs för att se till att alla är redo under varje steg uppför trappan. Så fort pianoflyttarna har kommit upp till ett mellansteg med pianot, eller om de behöver svänga runt ett hörn, så kan de måsta vinkla upp pianot på högkant igen. Det är därför det är absolut nödvändigt att anlita professionella pianoflyttare och inte använda de som är utan erfarenhet.